Zabukowski feat. Sergej Škofljanec – Zgodbe

Zabukowski predstavlja novo skladbo “Zgodbe”, ki nadaljuje tradicijo albuma K-Metal (Kryptonite) iz leta 2011, ne skriva pa ambicij pokazati še malce več. Album K-Metal je ob svojem izidu požel veliko odobravanja in pozitivnih kritik med poznavalci tovrstne glasbe. Kot glavni vokalist na skladbi se predstavlja Sergej Škofljanec, prvi glas skupine San Di Ego, ki je vokalno zaznamoval že prej omenjeni album.

Pristen in melodičen slovenski hard & heavy rock stavi vse karte na glasbeno iskrenost in kvaliteto. Besedilo skladbe vsebuje sporočilo, ki je še kako aktualno v trenutnih razmerah na SLO glasbeni sceni. Govori o krizi identitete, v kateri se znajde marsikateri glasbenik, in hkrati razmišlja o vzrokih, posledicah in rešitvah za tako stanje, ki pa jih mora najti vsak sam najprej pri sebi. Vsekakor zelo zgovorno besedilo, v poduk in razmislek.

Zabukowski je, poleg Sergeja, tudi tokrat okoli sebe zbral ekipo vrhunskih glasbenikov, ki so sodelovali pri snemanju skladbe (Matej Sušnik – bas kitara, Peter Smrdel – klaviature, Boštjan Vajs– bobni, Aleš Štefančič in Matija Oražem – spremljevalni vokali, Jadran Tomšič – Glas!). Seveda tudi tokrat na snemanjih in miksu ni šlo brez Drago Popoviča.

Posebna zahvala:  Miha Nedoh za “lyrics video” in Michael Scuffham (Scuffham Amps).